logo-nafas

Artikel

     
Agriculture Chemical (M) Sdn Bhd   Howard Alat Pertanian Sdn. Bhd.
Ditubuhkan pada tahun 1969 dan merupakan syarikat kerjasama antara syarikat daripada Jepun dan Malaysia. Pemegang saham utama syarikat adalah Nihon Nohyaku Co. Ltd., Marubeni Corporation dan Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS). Merupakan syarikat yang menghasilkan formulasi racun perosak, pembekal racun serta implemen pertanian   Howard Malaysia mula ditubuhkan pada tahun 1962 untuk memasarkan dan memperkenalkan 'rotovator' ke pasaran Malaysia.Menjadi pengeluar dan pengilang pada tahun 1976 apabila Howard Malaysia menjalinkan usahasama dengan Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS).Merupakan pembekal 'rotovator' dan implemen pertanian bagi aktiviti pertanian sektor padi dan kelapa sawit.
     
F.Y Food Processing Sdn Bhd   Konsortium Pasar Borong Sdn Bhd
Merupakan syarikat swasta yang membekalkan projuk sejuk beku berasaskan ayam. Memasarkan pelbagai jenis jenama produk sejuk beku halal seperti Ayam Madu, Ayami, Jana ,Honey Chick dan Raffie.   Ditubuhkan pada tahun 1994 dengan modal berbayar sebanyak RM 1 juta. Aktiviti perniagaan utama syarikat adalah mengurus dan mengendalikan kotak plastik ulang pakai dan pemunggahan barang-barang di Pasar Borong Kuala Lumpur.
     
Medan Juara Sdn Bhd   Permodalan Peladang Berhad (PBB)
Merupakan syarikat yang ditubuhkan hasil usahasama Pertubuhan Peladang Negeri Johor (PPNJ) dan Pertubuhan Kebangsaan (NAFAS). Mengeluarkan dan memasarkan anak ayam daging (DOC) dari baka COBB dan Avian kepada penternak-penternak ayam yang terdiri daripada peladang- pealadang.   Diperbadankan pada tahun 1994 dan merupakan syarikat pegangan perlaburan untuk membolehkan semua Pertubuhan Peladang (PP) menyertai usahasama yang bermatlamatkan keuntungan. Fokus utama syarikat adalah pengurusan dana, teknologi maklumat dan perlindungan insurans secara islam bagi melengkapi aktiviti perniagaan khusus kum,pulan peladang di Malaysia.
     
Budaya Generasi Sdn Bhd    
Syarikat yang ditubuhkan untuk menjalankan aktiviti perlaburan bagi sektor terpilih dan berdaya maju.     
Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)
Lot 1, Jalan Teknologi 3/5,
Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03 6144 1200   Fax : 03 6144 1399
Email : info@ nafas.com.my
 
Pautan Laman

qr nafas static

Ikuti kami di :

fb icon s

twitter icon s ig icon s youtube icon s
 
Paparan terbaik menggunakan :
Mozilla Firefox 4.0++
Internet Explorer 8++
   Resolusi 1200 x 800
Statistik Pelawat
Pelawat : click tracking
   
 

Tarikh Kemaskini :

20 Jul 2018

   
   

Hakcipta Terpelihara 2018 © Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)