logo-nafas

Informasi

Video

 

btn subscribe

 

Pengumuman

PENGUMUMAN TERKINI

Pengumuman dan hebahan terkini berkaitan informasi dan aktiviti NAFAS & syarikat subsidiari.

PELADANGNITA DAN PELADANG MUDA

Untuk makluman kepada Jawatankuasa Kumpulan Peladang Nita dan Peladang Muda Peringkat Kebangsaan, Negeri serta Kawasan Logo boleh di Muat Turun dalam format PNG/JPG di Media > Muat Turun

PELAWAAN SEBAGAI PEMBEKAL/KONTRAKTOR YANG BERDAFTAR DENGAN NAFAS

BERMINAT UNTUK TERUS DIMASUKKAN DI DALAM SENARAI PEMBIDA???

Pihak NAFAS akan e-mail kepada anda pada bila-bila masa sahaja untuk pelawaan sebutharga sekiranya terdapat bukaan tender/sebutharga yang ...

BORANG PERMOHONAN PENGGUNAAN JENAMA PELADANG

 

Borang permohonan untuk penggunaan jenama PELADANG boleh dimuat turun di bahagian menu MEDIA>MUAT TURUN laman web NAFAS.

Sejarah & Latar Belakang NAFAS

Penubuhan Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS) telah dilancarkan pada 31 Mac 1972 oleh Perdana Menteri Malaysia Ke-2, Allahyarham Tun Abdul Razak bin Hussein. Pada awal penubuhannya, NAFAS yang dikenali sebagai Persatuan Peladang Kebangsaan, telah didaftarkan di bawah Akta Persatuan Peladang 1967 dan bertindak sebagai badan induk kepada persatuan-persatuan peladang diseluruh negara. Penubuhan Persatuan Peladang pada ketika itu telah diilhamkan oleh Allahyarham Tun Abdul Razak sendiri hasil daripada lawatan beliau ke Taiwan. Seiring dengan peredaran masa dan bagi membolehkan pergerakan peladang bergerak maju, persatuan-persatuan peladang dan syarikat-syarikat kerjasama asas tani diseluruh Malaysia telah dicantumkan dan menjadi Pertubuhan Peladang Kawasan dan berdaftar di bawah Akta Pertubuhan Peladang 1973. Kemudian, seiring dengan perubahan diperingkat kawasan dan negeri, Persatuan Peladang Kebangsaan juga telah didaftarkan semula sebagai ‘Pertubuhan Peladang Kebangsaan’ pada tahun 1984.

Dana Peladang Kebangsaan

Hasrat ahli-ahli peladang di seluruh negara yang mendambakan adanya Bank Peladang telah disuarakan dalam Mesyuarat Agung Tahunan NAFAS kali ke 38 pada 10 November 2011. Mesyuarat telah memutuskan supaya NAFAS mengambil inisiatif dengan menggunapakai kaedah-kaedah yang sedia ada bagi mewujudkan Bank Peladang. Pada 11 September 2012, Pendaftar Pertubuhan Peladang telah meluluskan kaedah Dana Peladang Kebangsaan (DPK) bagi memulakan operasi. Dana Peladang Kebangsaan telah dilancarkan secara rasmi oleh Perdana Menteri di Mesyuarat Agung Tahunan Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS) kali ke 39 pada 17 Disember 2012.

Pergerakan Pertubuhan

  pergerakan4

Produk Jenama Peladang

Produk Jenama Peladang

logo-peladang

logo nafaslube

MAFS LPP MARDI FAMA DOA MADA KADA
Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)
Lot 1, Jalan Teknologi 3/5,
Taman Sains Selangor 1, Kota Damansara,
47810 Petaling Jaya, Selangor Darul Ehsan.
Tel : 03 6144 1200   Fax : 03 6144 1399
Email : info[a]nafas.com.my
 
Pautan Laman

qr nafas static

Ikuti kami di :

fb icon s

twitter icon s ig icon s youtube icon s
 
Paparan terbaik menggunakan :
Mozilla Firefox 4.0++
Internet Explorer 8++
   Resolusi 1200 x 800
Statistik
Pelawat : click tracking
   
 

 

   
   

Hakcipta Terpelihara 2024 © Pertubuhan Peladang Kebangsaan (NAFAS)